Hund-dagis

Allt för våra husdjur, främst hundar

Det är viktigt att löpande tikar hålls åtskilda från andra hundar. Om du äger en tik och överväger att ha den på ett hunddagis, är det viktigt att du förstår att hunddagiset har speciella föreskrifter när det gäller att hantera löpande tikar.

Löpande tikar har höga hormonnivåer som gör att de kan vara mer aggressiva. De har en tendens att dominera andra hundar. De kan också bli mer benägna att utforska och att rymma från sina ägare. Dessa egenskaper är skäl till att löpande tikar måste hållas åtskilda från andra hundar.

Ta reda på vad som gäller

Ett hunddagis som tar emot löpande tikar kommer ofta att ha specifika föreskrifter när det gäller att hantera dem. För det första bör tiken hållas i en egen gård eller ett eget rum för att undvika konfrontationer eller konkurrens med andra hundar. Tiken ska också ha sin egen leksak och foder. Den ska inte behöva dela med sig av något med andra hundar.

Tiken ska också gås separat från andra hundar och ägaren bör kontrollera att hunddagiset har en separat promenadområde för löpande tikar. Vissa hunddagis kan till och med ha specialutbildade personal som är utbildade att hantera löpande tikar på ett säkert sätt.

Om ägaren har en löpande tik som ska lämnas på ett hunddagis är det viktigt att man läser igenom alla villkor som gäller för att säkerställa att tiken hålls åtskild från andra hundar. Det är också viktigt att man talar med personalen om hur de ska hantera löpande tikar. Samt att man kontrollerar hur deras processer är uppbyggda. Detta kommer att säkerställa att både löpande tikar och andra hundar behandlas på ett säkert och ansvarsfullt sätt.